Dat zou betekenen dat ook gevoelige informatie van onder toezicht staande instellingen bij een externe partij wordt ondergebracht. De woordvoerder bevestigt geruchten over een mogelijke uitbesteding. 'We zijn ons bewust van het confidentiële karakter van sommige data’, zegt een woordvoerder tegen het Financieele Dagblad. Andere centrale banken houden dit soort gevoelige data bij voorkeur in eigen beheer.

Zo’n tweehonderd technici houden zich dagelijks bezig met het onderhoud en beveiliging van het IT-systeem van DNB, met onder meer de correspondentie met de Europese Centrale Bank over monetair beleid, zijn opgeslagen. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor forensisch onderzoek in de kern van het financiële systeem. Deze taken zijn verankerd in de Wet financieel toezicht.

Volgens de woordvoerder kijkt DNB in eerste instantie naar het uitbesteden van zaken als het beheer van werkplekken, netwerkbeheer en het datacentrum. Techniek schrijdt voort in een razend tempo. Het bijhouden van die ontwikkelingen is werk voor specialisten. Grote instellingen zoals DNB hebben het moeilijk in de strijd om technische talenten. Die werken liever voor gespecialiseerde organisaties, bijvoorbeeld in de internetbeveiliging.

Alles bij de bron; BNR