Vorige maand is bij het Antoni van Leeuwenhoek een vaste computer van de afdeling Nucleaire Geneeskunde gestolen waarop patiëntgegevens stonden. Het gaat om gegevens van 1683 patiënten die voor een nucleair geneeskundig onderzoek naar het Antoni van Leeuwenhoek kwamen.

De patiëntgegevens, zoals naam en patiëntennummer, stonden in e-mails die op de computer waren opgeslagen. Op de gestolen computer stonden geen medische dossiers. De computer was met een wachtwoord beveiligd, maar in de melding wordt nergens over het gebruik van encryptie gesproken.

Alle betrokken patiënten zijn inmiddels per brief ingelicht. Verder is er een informatienummer geopend waarnaar patiënten met vragen kunnen bellen. Het ziekenhuis heeft de inbraak en de vermissing van de computer bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Ook heeft er een analyse plaatsgevonden van de bestanden en e-mails die op de gestolen computer stonden. Het ziekenhuis zegt ook "extra beveiligingsmaatregelen" te hebben getroffen, maar laat niet weten wat die precies zijn.

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!