Bioscoopketen Vue heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek in de webomgeving waarbij mogelijk persoonsgegevens zijn getroffen.

Het gaat om naam, geslacht, e-mailadres, geboortedatum, postcode, adresgegevens, foto, wachtwoordhashes, bankrekeningnummer en ticketbestelgegevens. Afgelopen zomer meldde RTL Nieuws op basis van een tip van een ethisch hacker dat Vue de privégegevens van honderdduizenden klanten lekte.

Via een kwetsbaarheid in de website kon de broncode worden ingezien. Via de broncode werd informatie gevonden die toegang gaf tot de database van de bioscoopketen en de dienst die de betalingen verwerkt. Daarnaast bleek de website kwetsbaar voor SQL-injection.

Getroffen klanten hebben vandaag een e-mail ontvangen waarin Vue waarschuwt dat hun gegevens mogelijk zijn getroffen. Wat betreft de gebruikte kwetsbaarheden zijn die inmiddels verholpen. "Ook hebben wij extra beveiligingsverbeteringen doorgevoerd bij onze website en app, en extra beveiligingscontroles en monitoring geïmplementeerd", zo laat Vue verder weten.

Alles bij de bron; Security