Banken zijn zelf de grootste lekkers van klantgegevens en niet de klanten zelf. Dat meldt de Consumentenbond in de nieuwste uitgave van de Geldwijzer.

"De ING slaat de gebruikersnaam onversleuteld op in een 'cookie' op de pc van zijn klanten als die 'gebruikersnaam onthouden' aanvinken. In Internet Explorer 11 is het zelfs mogelijk om de gebruikersnaam én het wachtwoord van ING-bankieren op te slaan", foetert de Consumentenbond. 

Robeco is aangesproken door de Consumentenbond op het onversleuteld versturen van de inloggegevens en kreeg daar een opmerkelijk antwoord op. "Volgens de klantenservice van Robeco kan een ander daar niets mee: 'want om in te loggen is ook een e-mailadres nodig'. Maar die staat juist boven de e-mail."

Volgens de Consumentenbond hebben de banken ook 'rare regels'. De bond heeft contact opgenomen met een aantal banken over wonderlijke regels. "Een aantal onredelijke voorschriften als 'nooit internetbankieren via de wifi' of 'elke dag controleren waar je bankpas is' zijn daarbij komen te vervallen."

Alles bij de bron; WebWereld