Naar aanleiding van een tip van haar Duitse collega’s in Brandenburg is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een onderzoek gestart naar een mogelijk datalek bij Tesla. Daarbij zouden, dat meldt de Duitse krant Handelsblatt, niet alleen gegevens van klanten, waaronder ook bankgegevens, maar ook bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. 

De Duitse krant kwam het lek op het spoor doordat ‘insiders’ 100GB aan data naar de krant stuurden. Die zouden afkomstig zijn uit de IT-systemen van Tesla. De persoonsgegevens van klanten die in de gestolen data zit is op sommige vlakken behoorlijk gedetailleerd. Handelsblatt spreekt over gelekte bankgegevens, maar ook, telefoonnummers en privé emailadressen. Daarnaast staan ook veel persoonlijke en zakelijke gegevens van Tesla medewerkers in de gelekte of gestolen data. Zoals Burgerservicenummers en salarissen. 

De reden dat de Duitse privacy waakhond contact gezocht heeft met de AP heeft alles te maken met het feit dat het Europese hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam zetelt.

Alles bij de bron; DutchCowboys