Een minuutje vrij toegang tot je laptop of pc is voldoende om in Chrome tientallen van je wachtwoorden te onderscheppen. Veel Chrome-gebruikers lijken zich daar niet van bewust en geven hun gegevens zo ongeveer kado aan kwaadwillenden in hun omgeving, aldus The Guardian. 

Tim Pilgrim, journalist van The Guardian en tevens amateur op het gebied van hacken, nam de proef op de som in zijn eigen laptop en leverde het bewijs. De truc is simpel: open Chrome, ga naar settings en een paar kliks verder zijn alle wachtwoorden onder elkaar te zien. Zijn resultaat: hij vond 52 wachtwoorden binnen 57 seconden.

"Het verraste me. Het gaat hier niet alleen om onbelangrijke zaken. Binnen enkele seconden had ik toegang tot een Google account en dus tot mail, YouTube, Google Drive, foto's, contactgegevens, maar misschien wel het belangrijkst: Google Play, dat gelinkt is aan een pinpas.

Mijn persoonlijke correspondenties in Facebook en Twitter kwamen daarna snel bovendrijven, gevolgd door gegevens uit Dropbox, Tesco, Amazon en eBay"

Software-ontwikkelaar Elliott Kember benadrukt tegenover The Guardian dat de overgrote meerderheid van de mensen geen idee heeft dat het zo simpel is om je wachtwoorden te vinden in Chrome.

Alles bij de bron; NRC