Veel draadloze netwerken blijken nog steeds slecht of helemaal niet beschermt zijn. Met een volledig onbeschermd Wifi netwerk kan iedereen verbinding maken en gebruiken om over het net te surfen. Ook kan er zo spam verstuurd worden en kan de internetverbinding gebruikt worden om via internet andere computers te kraken. WiFi netwerken kunnen op verschillende manieren beveiligd worden.

Hieronder een overzicht:

1. Standaard instellingen aanpassen, de netwerknaam (SSID) van alle routers van een serie is gelijk, net als het fabrieks wachtwoord. Als je deze gegevens niet aanpast is het hacken van je router dus wel erg makkelijk.

2. SSID broadcasting uitzetten, zo wordt je netwerk onzichtbaar en komt het niet meer in de lijstjes van beschikbare netwerken voor.

3. Encryptie aanzetten, gebruik WPA encriptie (ipv WEP). Iemand moet dan een ingewikkelde sleutelcode weten om toegang te krijgen.

4. Beveiliging op MAC adres, dit is het unieke netwerkadres van iedere computer of netwerk-apparaat. Door alleen vertrouwde nummers toegang te geven tot de router hou je onbekenden buiten de deur.

Bron; digitalerevolutie


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha