Wereldwijd gingen miljoenen mensen 2011 in met de nieuwste technologiegadgets en hightech apparaten, zoals de meest innovatieve smartphones, de platste tablets en de snelste PC/Mac-laptops op de markt. Veel consumenten vergeten echter de nodige stappen te ondernemen om zichzelf te beschermen tegen de gevaren van cybercriminaliteit die op de loer liggen bij hun nieuwste hightech speeltjes en gadgets.

Computer- en cybercriminaliteit is volgens de meest recente statistieken met ruim 22% toegenomen. McAfee voorspelt voor 2011 een toename in mobiele, sociale media en PC-gebaseerde dreigingen. Cybercriminelen ontdekken hier nieuwe manieren om schade aan te richten via allerlei soorten internetverbonden apparatuur. Miljoenen eigenaren van nieuwe apparaten dreigen gemakkelijke slachtoffers te worden, tenzij ze proactieve maatregelen nemen om hun veiligheid te garanderen. Hieronder wat verkortte tips van McAfee;

Bedenk dat het aantal tegen mobiele telefoons gerichte dreigingen toeneemt, wees zeer voorzichtig met het opslaan, bewaren of bewerken van persoonlijke gegevens op uw smartphone of andere apparatuur.

Onthoud dat spel- en entertainmentapparatuur nu internetverbonden is en bieden cybercriminele een nieuwe, andere toegang tot het huishouden.

Gebruik technologieën om informatie op USB-sticks te beschermen zoals encryptie van gegevens.

Installeer beveiligingssoftware om draagbare harde schijven te beschermen en laat dergelijke apparatuur nooit onbeheerd achter. 

Lees alles bij de bron; beveiligingswereld


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha