Uit onderzoek van BIT onder 73 Nederlandse ziekenhuizen is gebleken dat zij privacy onvoldoende serieus nemen. Het datacenter controleerde de websites van deze organisaties op gebruik van TLS, DNSSEC, IPv6 en Google Analytics. Van de onderzochte ziekenhuizen is er maar één die voldoet aan de genoemde internetstandaarden. Wel maakt deze partij gebruik van Google Analytics, waardoor privacy niet wordt gewaarborgd.

Van de onderzochte ziekenhuizen maakt 60 procent geen of onvolledig gebruik van TLS, oftewel het gebruik van HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure). Met dit protocol wordt transport op het internet beveiligd. Van een deel van de organisaties biedt de website wel HTTPS aan, maar is dit niet volledig geconfigureerd. Bijna de helft (49%) gebruikt geen DNSSEC, waarmee doorverwijzingen naar frauduleuze websites kunnen worden voorkomen.

Bijna de helft (49%) van de ziekenhuizen gebruikt Google Analytics. Door gebruik van Google Analytics worden gegevens aan Google gegeven. Doordat veel websites dit doen, kan Google een gedetailleerd profiel opstellen van de gebruiker in kwestie. 

Alles bij de bron; EMerce


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha