Criminelen hebben toegang gehad tot de telefoonnummers van 1900 Signal-gebruikers. Van een deel van deze gebruikers is ook de sms-verificatiecode ingezien. Bij zeker één gebruiker is het account daardoor overgenomen.

Aanvallers kregen op 4 augustus toegang tot Twilio's klantenserviceconsole. Twilio verzorgt telefoonnummerverificatiediensten aan Signal, waardoor de aanvallers ook toegang hadden tot Signal-gegevens. De criminelen konden de gegevens van ongeveer 1900 gebruikers inzien. Daarbij konden ze alleen telefoonnummers van gebruikers zien en van een deel ook de sms-verificatiecode.

De criminelen zochten bij hun aanval naar de telefoonnummers van drie specifieke gebruikers. Van een van deze gebruikers is het account daadwerkelijk geregistreerd naar een nieuw apparaat.

Het account van deze gebruiker is dus overgenomen, maar Signal benadrukt dat bij deze gebruiker en bij andere gebruikers gesprekken, profielinformatie en contactlijsten niet zijn ingezien. Daarvoor is de Signal PIN vereist, een pincode die niet was gestolen bij deze aanval. De criminelen konden wel berichten sturen en ontvangen met dat Signal-account.

Alles bij de bron; Tweakers