In Australië zijn Roemeense skimmers aan de slag gegaan met 3d-printing dat hen in staat stelt om geavanceerde modellen te printen die in geldautomaten worden gebruikt. In combinatie met een videocamera kan zo op een uitgekiende manier de kaart en pin-gegevens van slachtoffers worden buitgemaakt.

De Australische politie kwam de 3d-geprinte skimming-apparaten tegen bij een bende die al 100.000 Australische dollars wist buit te maken voordat ze werden opgepakt. Ze hadden het gemunt op twee specifieke modellen waar ze een geavanceerd skimming-apparaatje voor hadden gebruikt. 

Het apparaatje werkt volledig autonoom en is met een 3d-printer vervaardigd. De criminelen moesten enkel binnen een straal van 100 meter aanwezig zijn om de gegevens draadloos te kunnen opvangen.. Vervolgens konden ze de kaartgegevens op een lege kaart importeren en met de pin-code die de camera (in dezelfde stijl gemaakt als de geldautomaat waardoor het niet opvalt) had opgenomen, konden ze geld trekken en ermee betalen.

Alles bij de bron; CompIdee