Microsoft is kennelijk niet tevreden met de 110 miljoen overstappers naar Windows 10 het bedrijf begint op korte termijn met het aanbieden van Windows 10 als 'optionele update' en begin 2016 krijgt het OS de classificatie 'aanbevolen update'. Dat blijkt uit uitlatingen van Terry Myerson, de executive vice-president van Microsofts Windows- en Apparaten-divisie. Zijn blog wekt de indruk dat het migratieproces tot stilstand is gekomen: net als een paar weken terug heeft Myerson het over 110 miljoen overstappers.

Wie zich niet voor Windows 10 heeft aangemeld, krijgt de software op korte termijn als 'optionele update' te zien bij Windows Update; dat moet mensen verleiden de upgrade in gang te zetten tijdens de maandelijkse patchronde. Vanaf begin volgend jaar maakt Microsoft van de upgrade een 'Aanbevolen update'. Op zeer veel pc's is Windows Update zo ingesteld dat deze aanbevolen updates automatisch aangebracht worden. Wie ingesteld heeft dat aanbevolen updates niet automatisch geïnstalleerd moeten worden, zal dit handmatig kunnen doen.

De Windows 10 upgrade maakt wel een uitzondering op dat automatisme, verzekert Myerson: voordat Windows 10 daadwerkelijk de oudere versie vervangt, wordt de pc-eigenaar nog wel om die actie te bevestigen dan wel af te breken.

Alles bij de bronnen; Tweakers & AutomGids