Gevoelige informatie van maar liefst 300.000 gebruikers van bitcoin (ATM) geldautomaten is in handen van een anonieme hackersgroep terechtgekomen.

De enorme bitcoin ATM-specialist Coin Cloud, dat al sinds februari van dit jaar verwikkeld zit in een faillissementsprocedure, is namelijk gecompromitteerd.

De gevoelige informatie die nu in handen van de hackersgroep is, betreft onder andere de Social Security nummers van klanten, samen met hun naam, adres, geboortedatum, beroep en telefoonnummer. Ook beweert de hackersgroep 70.000 selfies van klanten in handen te hebben, die bij sommige apparaten onderdeel zijn van het verificatieproces.

Deze uitgebreide inbreuk heeft ernstige gevolgen voor de gebruikers, zoals mogelijke identiteitsdiefstal en verschillende vormen van cybercriminaliteit.

Tot slot zouden de hackers ook de broncode van het backend systeem van Coin Cloud hebben gestolen. Op het moment van schrijven heeft Coin Cloud nog niet gereageerd op het incident. 

In totaal heeft Coin Cloud meer dan 4.000 bitcoin-geldautomaten verspreid over de Verenigde Staten en Brazilië. bitcoin-geldautomaten zijn vergelijkbaar met gewone geldautomaten, maar in plaats van traditioneel geld te verstrekken kun je hier bitcoins kopen en verkopen.

Alles bij de bron; CryptoInsiders