Stiching BREIN bedreigt de internetvrijheid en is het bewijs dat internetcensuur ook al in Nederland plaatsvindt. "Na SOPA hebben we in ons land ook een perfect voorbeeld van het beperken en censureren van het internet", zegt Nienke Ryan van SpicyLemon. Is het toeval dat juist nu de open, vrije filosofie van “het internet” op de tocht staat en Nederland door BREIN die vrijheid verliest?", vraagt ze zich af.

"Steeds meer huishoudens zijn aan het digitaliseren en langzaam maar zeker komt ook het besef binnen dat alles wat aan het internet hangt, ook beveiligd moet worden tegen de grote boze wolven van het web. Maar hoeveel wolvenkolonies zijn er? Zoals we de laatste tijd steeds meer zien, lijkt het wel of de wolven in schaapskleding een grotere bedreiging zijn dan de normale wolven", merkt Ryan op.

"Al met al is dit hele verhaal over internetcensuur dus geen toekomstmuziek meer, het is al zo ver", gaat Ryan verder. "Daar waar het internet voorheen een plaats was om ideeën, meningen en informatie te delen, wordt het langzaam een weerspiegeling van de “echte” maatschappij, bestuurd en ingeperkt door een autoriteit." 

Alles bij de bron; security