Een Australische man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige sms-phishingaanval is onder andere aangeklaagd voor het niet verstrekken van zijn encryptie-wachtwoord dat toegang tot zijn versleutelde computer geeft. Iets waarop een maximale gevangenisstraf van tien staat jaar. Dat laat de Australische politie weten.

Volgens de Australische politie werden de sms-berichten via een simbox verstuurd die vanuit de woning van de dertigjarige man en andere locaties werd bediend. Een simbox is een apparaat dat honderden simkaarten kan bevatten en honderdduizenden sms-berichten per dag kan versturen.

Bij een doorzoeking van de woning van de 30-jarige man werd 20.000 dollar in beslag genomen, alsmede opslagapparaten met meer dan vijfhonderd frauduleuze identiteitsdocumenten met namen van meerdere slachtoffers.

De Australische politie laat in de aankondiging van de aanhouding weten dat er ook meerdere telefoons en een versleutelde desktopcomputer in beslag zijn genomen. De man is voor zeven misdrijven aangeklaagd, waaronder het niet geven van zijn wachtwoord om toegang tot het versleutelde systeem te krijgen. De Australische autoriteiten kunnen een verdachte bevelen om zijn encryptiesleutels of wachtwoord af te staan. Op het niet verstrekken van de inloggegevens staat een maximale gevangenisstraf van tien jaar.

Alles bij de bron; Security