×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 887 niet laden

De Europese Unie maakt 55 miljoen euro vrij voor een programma dat kinderen en hun ouders de komende jaren moet beschermen tegen de gevaren op internet. Het geld, dat tussen 2009 en 2013 wordt uitgegeven, is bestemd voor het creëren van een veiliger internet en voor onderzoeken naar hoe kinderen nieuwe technologieën gebruiken en welk [...]
artikel afkomstig van www.ispam.nl

Europese UnieDe Europese Unie maakt 55 miljoen euro vrij voor een programma dat kinderen en hun ouders de komende jaren moet beschermen tegen de gevaren op internet. Het geld, dat tussen 2009 en 2013 wordt uitgegeven, is bestemd voor het creëren van een veiliger internet en voor onderzoeken naar hoe kinderen nieuwe technologieën gebruiken en welk effect die op hen hebben.

De campange moet een keurmerk opleveren voor veilige websites. Ook wil de EU dat er een telefonisch meldpunt komt voor klachten. Daarnaast moeten er ‘filters’ komen. De exacte invulling hierover is nog niet bekend. Eerder al werd bekend dat filteren door de overheid op landelijk niveau geen wettelijke mogelijkheid is en is er een onafhankelijke stichting in het leven geroepen waar veel ISP’s plaats nemen en zelfregulering gaan toepassen.

De EU wil met het actieplan illegale websites aanpakken, net als schadelijk surfgedrag bij kinderen. Daarnaast wil de EU actie ondernemen tegen seksueel misbruik, kinderlokkerij en cyberpesten. Ook worden acties op touw gezet om de publieke opinie bewust te maken van de gevaren van internetgebruik door kinderen.

“Kinderen worden op steeds jongere leeftijd actieve internetgebruikers, terwijl het aantal pornografische, racistische en andere schadelijke webstekken, onder andere rond haatmuziek, zelfverwonding en zelfmoord, exponentieel toeneemt. Kinderen kunnen vaak bekwaam omgaan met online technologieën, in sommige gevallen missen ze echter de rijpheid om situaties goed te kunnen overzien”, stelt Belgisch Europarlementslid Frieda Brepoels op Techzine.


Posted: 2008-10-23 08:10:57

Read Full Article
Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha