Na een besluit van Microsoft om de Windows kopieerbeveiliging in te zetten, hebben Chinese computergebruikers woedend gereageerd.Na invoering van deze, overigens zeer logische, maatregel zijn duizenden computers onbruikbaar geworden door een zwart scherm.

Terecht
De maatregel van Microsoft werd genomen om het verspreiden van illegale Windowskopieën tegen te gaan. In China zou 82 procent van software namelijk niet geregistreerd staan. Microsoft vindt het dan ook volledig terecht dat deze stappen zijn gezet. Een woordvoerder van Microsoft China zegt in de krant China Daily dat 'piraterij van software absoluut verkeerd is. Er bestaat geen excuus voor.'

Maar de Chinezen zijn het hier niet mee eens. Een advocaat is zelfs zo boos dat hij een klacht indiende bij het Ministerie voor Publieke Veiligheid. Volgens hem pleegt Microsoft inbreuk op de computerprogramma's.

Verlies
Ook zijn veel gebruikers bang om schade op te lopen naar aanleiding van deze maatregel. Een internetcafébezoeker meldt op de website van persbureau Reuters bang te zijn voor het verlies van belangrijke gegevens.'Wie vergoedt dan mijn verliezen?'

Wie de strijd wint kan nog spannend worden. In de Chinese wet staat namelijk dat bij het normaal functioneren van computers, een externe partij het systeem niet zomaar mag wijzigingen en hiervoor zelfs van illegale bemoeienis kan worden beschuldigd.

artikel afkomstig van www.elsevier.nl

Posted: 2008-10-23 14:57:00

Read Full Article

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha