In mijn vorige blog kon ik mij nog verheugen op mijn enorme databerg die de NSA zomaar en voor niks verzamelt en bewaart. Oneindige statistieken over mij, mijzelf en ik vastgelegd met onvatbare precisie. Het was een lief meisje dat mij tijdens het avondeten vroeg; “maar hoe ga je dat dan opvragen?”

Want ook als al mijn data bij de NSA ligt, ook als ik daar nooit bij zal kunnen, ook als blijkt dat elke telecomprovider in Nederland zich schuldig maakt aan Deep Packet Inspection en daarmee flagrant elke wet overtreedt, ook als daarmee weer eens aangetoond is dat de wet vooral de sterken en niet de zwakkeren beschermt. Ook dan zal niks mij ervan weerhouden om T-Mobile op hun verantwoordelijkheid aan te spreken.

Ik heb ze vorige week een brief gestuurd. Voor de inhoud ben ik grotendeels schatplichtig aan eerdere brieven van Bits of Freedom-vrijwilligers. Hij is geheel WTFPL gelicenseerd; dus gebruik hem vooral zelf ook als je bij T-Mobile wilt halen waar je recht op hebt: je persoonlijke data en verkeersgegevens.

Alles bij de bron; BoF