In een open brief aan de Senaat vragen Amerika's grootste techbedrijven om hervormingen van de USA Freedom Act, die in hun ogen te ver is afgezwakt. 

De USA Freedom Act is eind mei op het laatste moment verder afgezwakt, waardoor de controle op de NSA nog minder sterk is geworden. In eerdere versies konden de techreuzen veel meer details bekend maken over opvragingen van de overheid dan op dit moment. Maar dat werd op de valreep geschrapt, nog voordat het wetsvoorstel in het Huis van Afgevaardigden werd behandeld. Daar werd het vervolgens met een ruime meerderheid aangenomen.

Nu ligt het voorstel bij de Senaat. Zij mogen beslissen of de manier van verzamelen van data over bepaalde verdachte personen veel breder blijft geformuleerd dan in eerdere versies van het voorstel. De technologiebedrijven vinden dat de huidige NSA-wet niet transparant genoeg is. Zij vinden het "cruciaal voor klanten dat het wetsvoorstel bedrijven ruimte biedt om meer details te geven over het aantal en soort overheidsverzoeken van gebruikersdata".

De brief is ondertekend door de CEO's van Apple, AOL, Dropbox, Facebook, Google, Twitter, Microsoft, Twitter en Yahoo.

Alles bij de bron; WebWereld