Klokkenluider Edward Snowden en journalist Glenn Greenwald hebben de wereld de ogen geopend over de werkwijze van de Amerikaanse NSA. Nederlandse veiligheidsdiensten blijken nauw samen te werken met hun Amerikaanse collega’s. Tegelijkertijd is in Nederland gestart met de evaluatie van de Wet op de Inlichtingen- en veiligheids-diensten (WiV). Een goed moment om de balans op te maken.

De Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC) belegt op vrijdag 13 juni een Studiemiddag over de onthullingen en de eventuele herinrichting van de nationale veiligheidsregulering. Aan de orde komen onder meer het evaluatierapport over WiV van de Commissie Dessens, de discussie in het parlement, en het ontstane maatschappelijk debat.

De volgende sprekers belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken.
- Stan Dessens is voorzitter van de Commissie Evaluatie WIV.
- Gerard Schouw is Tweede Kamerlid voor D’66. Hij stelt regelmatig Kamervragen over de veiligheidsdiensten.
- Juurd Eijsvoogel van NRC Handelsblad. NRC publiceerde over onder meer over de NSA-dossiers, in samenwerking met Glenn Greenwald.

Na de inleidingen is er zoals gebruikelijk ruimte voor discussie, en de middag wordt afgesloten met een borrel. Toegang is voor leden gratis. Niet-leden betalen 20 euro. 

Aanmelding kan plaatsvinden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron; VillaMedia