Microsoft heeft de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA geholpen met het omzeilen van versleuteling binnen zijn eigen systemen. Dat zou blijken uit geheime stukken in handen van The Guardian. De stukken zouden bewijzen dat Microsoft de afgelopen drie jaar de deur wagenwijd openzette voor spionage in diensten als Hotmail, Outlook.com, SkyDrive en Skype. Om de NSA toegang te geven tot webchats op het Outlook.com portaal, hielp Microsoft mee de encryptie te omzeilen. Ook zou het afluisteren van Skype na de overname door Microsoft in 2011 zijn verdrievoudigd door het delen van inside informatie.

De meeste hand- en spandiensten vonden plaats binnen het inmiddels beruchte PRISM-programma. In de nieuwe documenten zou het delen van informatie tussen Microsoft, de FBI, de CIA en de NSA een “teamsport” genoemd worden.

Microsoft ontkent in een reactie directe toegang te geven tot de diensten, maar geeft wel aan dat “er aspecten zijn aan dit debat waarvan we zouden willen dat we er dieper op in zouden kunnen gaan”. 

Alles bij de bron; Webwereld