Ook Vodafone geeft gebruik dpi toe

Ook Vodafone geeft toe deep packet inspection te gebruiken en volgens de aanbieder wordt de techniek al jaren 'door de industrie gebruikt'. Vodafone gebruikt dpi om diensten te herkennen en daaraan de juiste bandbreedte toe te kennen...

...Ook is nu duidelijk welke technologie Vodafone hanteert om voip- en sms-over-ip te kunnen blokkeren. Dit is allemaal mogelijk met shallow packet inspection, een minder opdringerige vorm van dpi, waarbij inderdaad niet naar de inhoud gekeken wordt. Spi kan gebruikt worden om statistieken over doorvoer, poortgebruik, dataloss enzovoorts te verkrijgen, maar er kunnen ook poorten mee gesloten worden.

Lees alles bij de bron: tweakers

Vodafone gebruikt DPI voor voipblokkade

Vodafone blokkeert het actief mobiele VoiP, SMSoIP, en tethering en met dat beheren van de verkeersstroom gaat Vodafone wel een stuk verder dan KPN. 

Webwereld heeft ook vragen uitstaan bij T-Mobile over DPI en het meten, filteren en blokkeren van protocollen en apps. De operator was niet direct bereikbaar, maar andere media melden dat T-Mobile geen DPI zou gebruiken.

Lees alles bij de bron: webwereld

KPN besteed DPI werk uit

Anonieme bronnen bevestigen tegenover Tweakers.net dat KPN na een netwerkupgrade vorig jaar op zoek is gegaan naar een manier om het verkeer over zijn mobiele netwerk in kaart te brengen. De oplossing werd gevonden in een dienst van Alcatel-Lucent; deze Franse netwerkgigant is in staat gesteld om traffic te volgen op alle core routers van KPN die mobiel dataverkeer afhandelen.

"KPN geeft aan dat ze niets kunnen zien en dat klopt, want dat onderdeel besteden ze uit", aldus een anonieme bron tegenover Tweakers.net. "Het enige dat KPN krijgt, is een rapport met de gebruikte applicaties en een percentage van het gebruiksverkeer." De rapportages worden vanuit Alcatel-Lucent aan KPN aangeleverd.

Lees alles bij de bron: tweakers

OPTA: spionage van KPN vergaand en overbodig

De Consumentenbond eist dat privacywaakhond CBP en telecomtoezichthouder OPTA snel onderzoek doen naar het gebruik van de controversiële afluister- en analysetechniek Deep Packet Inspection (DPI) door telecomaanbieders.

Het CBP wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. OPTA heeft wel een duidelijke mening over DPI, “We hebben wel een mening over het gebruik van DPI. We vinden heel duidelijk: dat is niet het juiste middel om de verkeersstromen te monitoren”, reageert de woordvoerster van OPTA resoluut.
 “Omdat er ook andere, minder vergaande manieren zijn om dat te doen.” Voor intelligente inspectie van internetverkeer volstaat volgens de OPTA zogenaamde ‘heuristische analyse’ van IP headers...

...Ondertussen is ook in Den Haag onrust ontstaan over de aftaptechnologie van KPN. D66 eist opheldering van minister Verhagen van Economische Zaken (EZ).

Lees alles bij de bron: webwereld