De Amerikaanse inlichtingendienst verzamelt waarschijnlijk alles op internet, aldus beveiligingsexpert Bruce Schneier, die zich dan ook in de omschrijving van de NSA als criminele organisatie kan vinden. In een interview met TED (Technology, Entertainment, Design) waarschuwt Schneier dat journalisten, politici en burgers zich niet alleen op PRISM moeten blindstaren.

De NSA zou opzettelijk allerlei spelletjes met namen spelen, om zo hun activiteiten te verbergen. Zo kan de NSA ontkennen dat een specifiek programma iets doet, terwijl dit door een ander programma wel wordt gedaan en deze twee programma's met elkaar communiceren.

Het is nog altijd onbekend wat de NSA precies verzamelt, maar volgens de expert is het veilig om aan te nemen dat bijna alles wordt verzameld. "Dus alles wat je doet op internet: browsen, winkelen, chatten, met vrienden omgaan. Denk aan alles wat je doet met je telefoon, waaronder waar je bent en al je financiële transacties, en ga maar door. We weten dat dit allemaal door de NSA wordt verzameld en in een database genaamd PRISM wordt bewaard."

Alles bij de bron; Security