Facebook biedt gebruikers een tool waarmee ze kunnen downloaden en zien wat de sociale netwerksite over hen weet, maar deze oplossing is niet volledig, zo stelt Privacy International. De privacyorganisatie baseert zich op eigen onderzoek. 

"We ontdekten dat de aangeboden informatie onnauwkeurig is. Anders gezegd, deze tool is niet wat Facebook beweert. De lijst met adverteerders is onvolledig en verandert in de loop der tijd", aldus Cody Doherty van Privacy International. Daarnaast is de wel verstrekte informatie zeer beperkt. Er staat alleen een naam van de adverteerder, maar geen contactgegevens. Daardoor kunnen gebruikers volgens Privacy International niet hun rechten uitoefenen.

Adverteerders kunnen met persoonlijke data van internetgebruikers hen op Facebook benaderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een e-mailadres, telefoonnummer of Facebook-ID. De adverteerder uploadt deze informatie zodat hij de Facebookgebruiker gerichte advertentie kan tonen. Facebook moet aan gebruikers laten weten hoe ze door adverteerders worden benaderd. Zo kunnen gebruikers zien of de adverteerder in kwestie wel een juridische basis heeft voor het verwerken van deze gegevens.

Volgens Privacy International is de huidige situatie onacceptabel.

Alles bij de bron; Security