Facebook geeft toe aan de eis van de Singaporese minister van Communicatie en Informatie en blokkeert de Facebook-pagina van States Times Review. Het blog verspreidt volgens de minister nepnieuws. Facebook zegt "erg bezorgd" te zijn vanwege het verzoek.

Facebook zei in een verklaring wettelijk verplicht te zijn om het verzoek van de regering in te willigen, maar het bedrijf spreekt zich daar in een verklaring wel tegen uit: "We vinden dit soort eisen disproportioneel. Deze weerspreken de claim van de regering dat de nepnieuwswet niet wordt gebruikt als middel voor censuur. We zijn erg bezorgd over wat dit betekent voor de vrijheid van meningsuiting in Singapore."

In november plaatste Facebook na een eis van de Singaporese regering al een annotatie bij een Facebook-bericht van States Times Review. Hoewel het sociale medium dit verzoek inwilligde, riep Facebook ook toen op terughoudend te zijn met het toepassen van de omstreden wet. De States Times Review is op basis van de nepnieuwswet drie keer gecensureerd.

Alles bij de bron; NU