Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht die in totaal elf beveiligingslekken verhelpt, waaronder een kritieke kwetsbaarheid in de spraakherkenningsfunctie van de browser. Via dit lek is het mogelijk om systemen van Chrome-gebruikers in het ergste geval volledig over te nemen. Een aanvaller kan via dergelijke beveiligingslekken code op het systeem van gebruikers uitvoeren. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website of het te zien krijgen van een besmette advertentie is voldoende. Er is geen verdere interactie vereist. 

Tevens heeft Google aan de nieuwste versie van Chrome beveiligingsmaatregelen toegevoegd die gebruikers moeten beschermen tegen het crypto-lek in Windows waarvoor deze week een patch van Microsoft verscheen. Via de kwetsbaarheid zijn man-in-the-middle-aanvallen uit te voeren en is het mogelijk om malware van een legitiem lijkende digitale handtekening te voorzien.

De overige verholpen kwetsbaarheden maakten het mogelijk om code binnen de context van de browser uit te voeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Updaten naar de Chrome 79.0.3945.130 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

Alles bij de bron; Security