Sinds 2012 wordt in Seoul ervaring opgedaan met slimme camera’s. Volgens de overheid leverde dat in 2012 en 2013 bijna 40.000 beelden van incidenten op, waarvan drie van een moord, zeventien van een beroving en zelfs 36 van aanranding of verkrachting. Verder werden 553 diefstallen, 64 geweldplegingen en 677 andere misdrijven gesignaleerd. De camera’s werken met kunstmatige intelligentie en zijn volgens ZDNet in staat om gedragspatronen te analyseren en die in verband te brengen met indicatoren die bepalen of er wellicht sprake is van een overtreding of misdrijf.

De camera’s zijn volgens de initiatiefnemers zelflerend, waardoor zij steeds beter worden in het herkennen van situaties die om interventie vragen. Voor de zekerheid kijken ook altijd mensen mee. Die bepalen uiteindelijk of de politie naar een waargenomen incident gestuurd moet worden. Niet bekend is of ook Zuid-Korea cameratechnologie gaat inzetten om overtreders te identificeren of dat dat een taak van de politie blijft. In heel Zuid-Korea waren volgens Statista.com in 2018 ongeveer 1 miljoen overheidscamera’s geïnstalleerd.

Ook in Nederland wordt geëxperimenteerd met camera’s die afwijkend gedrag herkennen. Dat gebeurt onder andere op Schiphol. Niet bekend is of ook Zuid-Korea cameratechnologie gaat inzetten om overtreders te identificeren of dat dat een taak van de politie blijft. In heel Zuid-Korea waren volgens Statista.com in 2018 ongeveer 1 miljoen overheidscamera’s geïnstalleerd.

Alles bij de bron; BeveilNieuws