Zes op de tien van de Nederlandse ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert nog een traditioneel Time & Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs pen en papier.

Vooral op vlak van digitale en biometrische alternatieven voor T&A management, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, scoren Nederlandse bedrijven erg hoog, 32 procent registreert de aanwezigheid van werknemers via apps (al dan niet met geolocatie). Dat blijkt uit een internationale studie door SD Worx en Protime.

Slechts vijf procent van de Nederlandse ondernemingen gebruikt nog een prikklok om de aanwezigheid van haar werknemers te registreren. Daarentegen laat 29 procent haar werknemers badgen bij aankomst. Één op de vijf bedrijven (21 procent) werkt met een Excel-sheet en negen procent met pen en papier. Ter vergelijking: in Duitsland wordt de prikklok nog bij 31 procent van de bedrijven gebruikt. In Britse bedrijven is pen en papier het populairst (22 procent). 

Alles bij de bron; ManagersOnLine