De Consumentenbond heeft een waarschuwing afgegeven voor het gebruik van Apple Pay in combinatie met een Apple Watch. 

Zodra een Apple Watch aan een iPhone is gekoppeld kan er via het horloge worden betaald. De smartwatch hoeft dan alleen bij een betaalapparaat te worden gehouden. Bij sommige banken kan het om een bedrag tot 2500 euro per dag gaan, mits er genoeg op de rekening staat. Hierbij is het niet nodig om een code op te geven. In het geval de Apple Watch wordt afgedaan of gestolen zal het horloge zichzelf vergrendelen omdat het geen pols detecteert.

"Maar als de dief het horloge vervolgens zélf om doet en binnen 10 meter van het slachtoffer is, kan het fout gaan. Op het moment dat het slachtoffer zijn iPhone ontgrendelt (bij de nieuwste modellen gebeurt dat al zodra men naar het scherm kijkt), ontgrendelt hij tegelijkertijd ongemerkt het horloge", stelt Joyce Donat van de Consumentenbond. Zodra de Apple Watch is ontgrendeld hoeft de dief niet meer in de buurt van het slachtoffer te blijven en kan hij via de smartwatch betalen.

Eigenaren van een Apple Watch krijgen het advies om de functie 'ontgrendel met iPhone', wat de standaardinstelling is, uit te zetten. In het geval van diefstal wordt aangeraden om direct de bank te bellen en betalen via de smartwatch te blokkeren.

Alles bij de bron; Security