Het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat provider VodafoneZiggo geen gegevens van klanten hoeft te verstrekken aan Dutch Filmworks. De filmdistributeur eiste de namen, adressen en woonplaatsen (naw-gegevens) van 377 illegale downloaders van de film The Hitman's Bodyguard op basis van verworven IP-adressen.

VodafoneZiggo weigerde echter om Dutch Filmworks inzage te verlenen in de naw-gegevens en werd in eerste aanleg in het gelijk gesteld door de rechter. De filmdistributeur moest beter onderbouwen wat er met deze gegevens zou gebeuren.

Bovendien hoeft een IP-adreshouder volgens de rechter niet noodzakelijkerwijs ook de illegale downloader van het materiaal te zijn. Dat kan iedereen zijn die toegang heeft tot de internetverbinding van de persoon achter de naw-gegevens.

Het Arnhemse gerechtshof oordeelde dinsdag ook dat Dutch Filmworks te onduidelijk is over wat zij van plan zijn met de gegevens. Daarom weegt de privacybescherming van de VodafoneZiggo-klanten op dit moment zwaarder dan het belang van Dutch Filmworks om zijn filmrechten te beschermen. Ziggo hoeft de gegevens daarom niet te verstrekken.

Alles bij de bron; NU