Een aanvaller heeft in maart 2018 toegang tot een Finse server van vpn-provider NordVPN gekregen en daar een privésleutel bemachtigd waarmee man-in-the-middle-aanvallen konden worden uitgevoerd. Dat laat het bedrijf vandaag tegenover TechCrunch weten.

Gisteren verschenen de eerste berichten dat NordVPN was gecompromitteerd en een aanvaller een inmiddels verlopen privésleutel in handen had gekregen. Volgens de vpn-provider werd één van de datacenters die het in Finland gebruikt zonder toestemming benaderd. De aanvaller wist via een "onveilig remote beheersysteem" dat door de datacentrumprovider was achtergelaten toegang tot de server te krijgen. NordVPN wist naar eigen zeggen niet dat een dergelijk systeem aanwezig was. De naam van de datacentrumprovider is niet bekendgemaakt.

De server in kwestie bevatte geen activiteitenlogs van gebruikers, aldus een woordvoerder en met de privésleutel was het niet mogelijk om vpn-verkeer van een andere server te ontsleutelen.

De inbraak werd een "aantal maanden" geleden door de vpn-provider ontdekt. Pas vandaag is die bekendgemaakt. De vpn-provider wilde naar eigen zeggen eerst zeker weten dat elk onderdeel van de eigen infrastructuur veilig is.

Alles bij de bron; Security