Ziggo hoeft gegevens van illegale downloaders niet af te staan aan filmdistributeur Dutch Film Works, zo heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Dutch Film Works had aan Ziggo de adresgegevens van 377 ip-adreshouders gevraagd die illegaal de film 'The Hitman’s Bodyguard' zouden hebben gedownload.

...De voorzieningenrechter stelt dat illegaal up- en downloaden niet is toegestaan en het aannemelijk is dat Dutch Film Works recht heeft op een schadevergoeding. Er zouden ook geen minder ingrijpende manieren bestaan om achter de NAW-gegevens te komen van illegale downloaders. Ziggo hoeft de gegevens toch niet af te staan omdat er volgens de rechter een belangenafweging moet worden gemaakt.

Dutch Film Works heeft onvoldoende duidelijk gemaakt hoe zij de ip-adreshouders wil benaderen. Zo is het onduidelijk of ip-adreshouders als downloader zullen worden aangemerkt. Iets wat namelijk niet zo hoeft te zijn, aldus de rechter. Ook is onduidelijk of een voor te stellen schikkingsbedrag overeenkomt met de feitelijke schade en is het niet duidelijk wat Dutch Film Works aan de ip-adreshouder zal meedelen omtrent de rechten en plichten van de ip-adreshouders.

Alles bij de bron; Security