DNA

Via FamilyTreeDNA kunnen gebruikers van over de hele wereld hun dna opsturen, waarna stambomen en verwantschappen inzichtelijk kunnen worden gemaakt.

Het bedrijf zegt dat het met de FBI samenwerkt en dna-materiaal test om verdachten te vinden en overleden personen te identificeren. Voor het opvragen van aanvullende informatie moet de FBI een gerechtelijk bevel overhandigen. Volgens FamilyTreeDNA wordt de privacy en vertrouwelijkheid niet geschonden als de FBI accounts aanmaakt die dezelfde toegang tot de database hebben als standaard gebruikers.

Net als andere gebruikers kan de FBI een dna-bestand van iemand uploaden en zo familieleden met overlappend dna vinden. Agenten krijgen toegang tot dezelfde verzameling van genealogisch materiaal als andere gebruikers. Daarnaast zal FamilyTreeDNA dataprofielen voor de FBI gaan maken gebaseerd op dna-materiaal dat de opsporingsdienst aanlevert. Deze dataprofielen zijn vervolgens bij allerlei dna-sites te gebruiken.

Het is niet voor het eerst dat dna-testdiensten en de manier waarop ze met gegevens van gebruikers omgaan in het nieuws komen. Zo waren er eerder zorgen dat deze bedrijven het niet zo nauw met de privacy van hun klanten nemen. Zo kondigde23andMe aan om gegevens met het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline te delen. 

Alles bij de bron; Security