Het alarmsysteem Nest Secure van Google blijkt een microfoon te hebben die niet voorkomt in de officiële tech-specificaties, heeft Android Authority ontdekt.

Het technieuwsblog merkt op dat Google's spraakgestuurde assistent al wel valt te gebruiken voor dat bewakingssysteem, maar dat daarvoor dan nog een apart device nodig is om te kunnen luisteren naar spraakcommando's. Zo'n device is dan bijvoorbeeld een Android-smartphone of een Google Home slimme luidspreker.

Het Nest Guard-basisstation voor het Secure-bewakingssysteem dat Google biedt blijkt echter ook zelf te kunnen luisteren. Het kernapparaat heeft namelijk wel degelijk een microfoon ingebouwd, die echter tot op heden niet is geactiveerd. Google verklaart hierover dat zijn Google Assistant een opt-in feature is van het Nest-bewakingssysteem en dat het dit gaat ontsluiten voor gebruikers. Zodra de microfoon is ingeschakeld, luistert het apparaat constant maar alleen voor de activeringswoorden 'Ok Google' of 'Hey Google'. Pas na het herkennen van die 'hotwords' wordt stemdata verstuurd naar Google's servers voor analyse (ofwel spraakherkenning) en opslag.

Alles bij de bron; AGConnect