Vingerafdruksensoren blijken te foppen met zogeheten 'DeepMasterPrints', een nieuw type plaatjes van vingerafdrukken die de identiteit van 77 procent van de individuen in een testdataset kan imiteren met een foutpercentage van 1 procent.

De DeepMasterPrints zijn het resultaat van een technologie die valse vingerafdrukken oplevert die bij verschillende mensen een match oplevert. Dat maakt het potentieel mogelijk de authenticatie met een vingerafdruk op een systeem te ondermijnen. 

De onderzoekers van de New York University hadden al eerder het systeem Masterprints met een vergelijkbare aanpak. Ze hebben echter het systeem verbeterd zodat nu de randen van de patronen in de vingerafdrukken veel natuurgetrouw overkomen, alsof een geïnkte vinger over papier wordt gerold.

Het systeem is gericht op het gebruik van delen van vingerafdruk. Veel vingerafdrukauthenticatie-systemen werken zo. Doordat met de beschreven methode elke afbeelding een match kan geven met verschillende authentieke vingerafdrukken, wordt een brutekracht-aanval met de visuele informatie op een authenticatiesysteem mogelijk, vergelijkbaar met het gebruik van een wachtwoorden-database op een klassiek inlogsysteem. 

Alles bij de bron; AGConnect