Ontwikkelaars van Ring, een dochterbedrijf van Amazon, hadden ongestoord toegang tot een grote hoeveelheid video's, geüpload via haar slimme deurbel. Daardoor konden ze meevolgen wie er op bezoek kwam bij haar gebruikers, schrijft The Intercept op basis van anonieme bronnen.

In België is de Ring-deurbel te koop. Voor klanten die 2,5 euro per maand extra betalen houdt het bedrijf een half jaar lang alle beelden bij op haar servers, zodat je ze kan opvragen na bijvoorbeeld een inbraak.

In december rapporteerde The Information al hoe medewerkers op het voormalig kantoor van Ring in Oekraïne toegang kregen tot de Amazon 3S-servers waarop die video's onversleuteld werden opgeslagen. The Intercept laat nu een bron aan het woord die stelt dat ontwikkelaars sinds 2016 iedere video konden bekijken die eender waar ter wereld was opgenomen met een Ring-camera. Ze zouden ook de mogelijkheid gehad hebben om beelden op te zoeken op basis van een e-mailadres en die met één klik te downloaden en te delen. 

In een reactie tegenover Gizmodo ontkent Ring, dat vorig jaar door Amazon werd overgenomen, de beschuldigingen. Het bedrijf stelt dat medewerkers geen toegang tot de livestreams van de camera's hebben en dit ook nooit hebben gehad. Wel hebben medewerkers toegang tot video-opnames die met de deurbel zijn gemaakt. Deze opnames zijn afkomstig van Ring-video's die via een soort van buurtwacht-app openbaar zijn gemaakt. Daarnaast gaat het om beelden van klanten die nadrukkelijk toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun video's.

Alles bij de bronnen; SecurityKnack