Mijn Burgerprofiel is een project van Informatie Vlaanderen en moet de digitalisering van de Vlaamse overheid een boost geven, zowel intern als extern. In plaats van elke dienst of agentschap zijn eigen gegevens te laten gebruiken, worden die gecentraliseerd in het burgerprofiel.

Mijn Burgerprofiel is een soort paspoort waar alle data die de Vlaamse overheidsdiensten over je hebben, wordt gebundeld. Technisch steunt Mijn burgerprofiel op AWS (Amazon Web Services), een zogenaamde cloud provider. Het profiel zelf bevat volgens de overheid geen privacygevoelige data, maar is eerder een verzameling van koppelingen die vanuit verschillende diensten samenkomen. De datagegevens worden door de Vlaamse overheid zelf bewaard en bewaakt.

Op dit moment bevat Mijn Burgerprofiel onder meer al gegevens over diploma’s, studietoelagen, kinderbijslag, woning, gezin en loopbaan. Naarmate meer overheidsdiensten zich aansluiten, zal dat profiel geleidelijk meer informatie gaan bevatten. Vervolgens kunnen overheidsdiensten, publiek-private diensten en steden en gemeenten in Vlaanderen Mijn Burgerprofiel integreren in hun eigen digitale diensten.

Alles bij de bron; BouwKroniek