De VVD in Assen wil van het college weten welke maatregelen er worden genomen om de onrechtmatige situatie op te lossen rond de privacy van gebruikers van de Asserpas...

...De beantwoording door het vorige Asser college stelde de VVD aanvankelijk gerust. Rasker: ‘Gesteld werd dat er alleen een chipcode op de pas stond, die die het tijdstip van storten registreerde bij ondergrondse containers. Hierbij werden geen persoonsgegevens vastgelegd.’ Een situatie zoals die zich in Arnhem voor heeft gedaan, zo stelde het toenmalige college, is in Assen niet van toepassing.

Echter, in een recent onderzoek naar de Asserpas blijkt dat er wel degelijk sprake is van een privacy-probleem met betrekking tot de Asserpas en de vastlegging van de unieke code van het pasje. Hierdoor zijn de stortingen van afval in ondergrondse containers tot het huishouden en/of de persoon te herleiden.

In het door BMC uitgevoerde evaluatieonderzoek staat hierover gemeld: ‘De Autoriteit Persoonsgegevens en de rechter hebben vastgesteld dat dit niet noodzakelijk en daarmee onrechtmatig is’.

En dat roept uiteraard vraagtekens op bij de VVD. Dus willen de liberalen nu weten welke maatregelen genomen worden en - gezien de al lang durende onrechtmatige situatie - op welke datum deze maatregelen uiterlijk worden doorgevoerd.

Alles bij de bron; AsserCourant