Yahoo heeft schikkingen getroffen in drie zaken die waren aangespannen wegens een datalek in 2014 waarbij de gegevens van 500 miljoen Yahoo-gebruikers werden gestolen. Het ging om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, gehashte wachtwoorden en in sommige gevallen versleutelde en onversleutelde veiligheidsvragen en antwoorden.

Verschillende partijen hadden daarop een zaak aangespannen. Drie van deze zaken heeft Yahoo nu geschikt voor een bedrag van 47 miljoen dollar. De schikkingen moeten nog wel door de rechter worden goedgekeurd. Ook trof Yahoo een schikking van 35 miljoen dollar met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Hoewel informatie over het datalek was gemeld aan het hogere management en de juridische afdeling, heeft Yahoo de omstandigheden van het datalek niet goed onderzocht en niet voldoende afgewogen of investeerders geïnformeerd moesten worden, aldus de SEC.

De Britse afdeling van Yahoo kreeg dit jaar een boete van 280.000 euro opgelegd voor het datalek in 2014. Volgens de Britse privacytoezichthouder ICO had Yahoo geen gepaste technische en organisatorische maatregelen genomen om de gegevens van gebruikers te beschermen.

Alles bij de bron; Security