De Europese Unie is bezig met nieuw auteursrechtenbeleid. In het voorstel dat nu voor het parlement ligt staat een aantal zeer slechte ideeën: een uploadfilter en een linkbelasting. Dat kan ervoor zorgen dat je straks niet zomaar meer plaatjes of filmpjes kunt delen. Met andere woorden, het is een zware aanval op de vrijheid van meningsuiting.

Aanstaande zondag op 1 juli verzamelen we in Den Haag om 13:00 op Plein (naast het Binnnenhof) voor een groot protest. Neem al je spandoeken, slogans en memes mee en laat de wereld zien dat Nederland tegen internetcensuur is!

De protestactie start zondag 1 juli om 13:00 op Plein (naast het Binnenhof). Hieronder zie je de looproute vanaf Den Haag Centraal. Een aantal van ons staan tot 12:40 in de stationshal om mensen te helpen de weg te vinden. Tijdens de actie delen wij flyers en stickers uit aan voorbijgangers. Het protest duurt tot ongeveer 15:00. Als je vragen hebt over het protest, stuur dan gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En voor die tijd kun je al mailen, tweeten of bellen naar Europarlementariërs via de website saveyourinternet.eu. Je hoeft je nergens aan te melden, maar je mag ons een mailtje sturen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we een idee hebben hoeveel mensen komen.

Alles bij de bron; StopCensuur