Ook vrijwilligersorganisaties krijgen vanaf 25 mei 2018 te maken met de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Men wordt dan geacht aantoonbaar verantwoord met persoonsgegevens om te gaan. De AVG is ook van toepassing voor niet-digitale informatie.  Ook de papieren die nog in mappen op een plank staan, moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat onbevoegden daar bij kunnen. Veel organisaties hebben geen idee wat dit betekent en daarom organiseert het Vrijwilligerscentrum Rijswijk op dinsdagavond 24 april in Stervoorde een informatiebijeenkomst.

Francis Breetveld van BC Helpdesk is gespecialiseerd in de nieuwe privacy-wetgeving en zij zal deze avond uitleggen wat de wet AVG inhoudt en hoe om te gaan met persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten.

Informatiebijeenkomst Privacy wetgeving AVG
Dinsdag 24 april van 19.00 tot 21.30 uur
Wijkcentrum Stervoorde, Rijswijk.

Per organisatie kan 1 persoon zich aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht o.v.v. naam en organisatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alles bij de bron; RijswijksDagblad