EPD

Het AZ Maria Middelares ziekenhuis in Gent test op dit moment een draagbare sensor van Philips die automatisch en real-time de medische vitale gegevens van patiënten doorstuurt naar hun elektronisch patiëntendossier. 

De sensor wordt op het lichaam van de patiënt bevestigd en meet draadloos belangrijke waarden zoals de hartslag, temperatuur, bloeddruk en ademhaling. "De sensor kent automatisch een early warning score toe, een methode om de medische toestand van een patiënt te beoordelen", zegt Kurt Roesbeke, projectmedewerker bij AZ Maria Middelare. Wanneer de toestand van de patiënt verslechtert, informeert de sensor via het elektronisch patiëntendossier de verpleegkundige, die vervolgens kan ingrijpen.

Door de metingen te automatiseren zou er meer tijd moeten vrijkomen voor andere patiëntgerichte zorgtaken. De sensor bevat ook een valdetector die bijvoorbeeld kan detecteren of iemand flauwvalt en in dit geval ook een waarschuwing verstuurt. Zo'n duizend patiënten krijgen de sensor, meldt VTM Nieuws

Alles bij bron; Security