De Amerikaanse Democratische Partij is van plan om verscheidene techbedrijven, waaronder Twitter, Whatsapp en Apple, te dagvaarden in het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen. 

Zo willen zij van bepaalde belangrijke 'ooggetuigen' in het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, bijvoorbeeld Whatsapp-berichten verkrijgen, en privéberichten die via Twitter zijn gestuurd. Naast Twitter, Whatsapp en Apple, worden ook andere techbedrijven genoemd als mogelijk doelwit. Het gaat onder andere om Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram en Snapchat.

Een van de genoemde personen is Jared Kushner, schoonzoon van president Donald Trump. Daarnaast willen ze de privéberichten inzien die door Trump-medewerkers zijn verstuurd op Twitter, net als die van Wikileaks en hun voorman Julian Assange.

Het is nog onduidelijk in hoeverre de plannen om techbedrijven te dagvaarden daadwerkelijk doorgang zal vinden. Zo moet er dus eerst een meerderheid in het Huis zijn, en vooralsnog gaat het slechts om voorgenomen plannen die in een memo zijn opgeschreven.

Alles bij de bron; Tweakers