Op 21 maart 2018 kunt u in het kadervan een raadgevend referendum uw mening geven over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten(WIV2017). Deze wordt ook wel aangeduid als Sleepwet. Dit is echter slechts één aspect van de WIV 2017.

Buro Jansen &Janssen doet al ruim dertig jaar onderzoek naar inlichtingendiensten en heeft het nodige over het onderwerp gepubliceerd. Dit magazine bevat dan ook geen gedetailleerde analyse van alle wetsartikelen die opgenomen zijn in de WIV 2017. 

We proberen inzicht te geven in het functioneren van de Nederlandse inlichtingendiensten in zowel het heden als verleden. Hierbij komt een uiteenlopend aantal thema’s aan bod, zoals de effectiviteit en toegevoegde waarde van de inlichtingendiensten, hettoezicht en de controle erop, misstanden uit hetverleden en lessen voor de toekomst, de risico's van in de wet opgenomen bevoegdheden (zoals hacken via derden en bulkinterceptie) en een vergelijking van de WIV 2017 met bestaande wetgeving in het buitenland.

Dit magazine is dan ook bedoeld als bijdrage voor het maken van een weloverwogen keuze bij het referendum.

De observant is de reguliere uitgave van Buro Jansen&Janssen en die staat hier

Alles bij de bron; BuroJansen [Thnx-2-Dick]