Het gaat om de twee beroepszaken die Burgerrechtenvereniging Vrijbit aanspande tegen de AP omdat deze toezichthouder weigert in te grijpen tegen het systematisch onrechtmatig verzamelen en verwerken van de medische gegevens van de gehele bevolking.

De zaak over de onrechtmatige gedragscode van de Zorgverzekeraars (zaaknummer UTR 16/3326 WBP V97) begint om 13.30 uur.

De zaak over het DIS- Diagnose Informatie Systeem, van de Nederlandse Zorgautoriteit ( zaaknummer UTR 16/4199 WBP V93 ) begint om 15:00 uur.

De behandeling eerder uitgesteld in september 2016 omdat verweerder de processtukken niet tijdig had aangeleverd. In december 2016 werd de zitting de middag tevoren afgeblazen vanwege het verschoningsverzoek van de rechter die de middag voor de zitting ontdekte dat het om medische data ging waar haar man zijn brood mee verdient. Inmiddels heeft de NZa zich als belanghebbende partij in de zaak gevoegd en werkt nu samen als verweerder met de toezichthouder die gevraagd is tegen hen op te treden.

Publieke belangstelling wordt zeer op prijs gesteld!!!

Download dit persbericht in pdf en help het verspreiden.

Wie zich verder in de kwestie wil verdiepen leze: -  Bezwaren Vrijbit tegen afwijzen van handhavingsverzoek ( DIS) ( Gedragscode) -  Notities ingebracht in de hoorzitting 15-3-2015( DIS) ( Gedragscode) -  Beroepsschrift (DIS) ( Gedragscode) -  De nadere notitie voor behandeling op zitting (DIS) ( Gedragscode)

Alles bij de bron; Vrijbit