De Israelische overheid wil een verplichte biometrische identiteitskaart voor de bevolking gaan invoeren, waarbij persoonlijke gegevens in een digitale database worden opgeslagen, zo blijkt uit een plan van de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri.

De biometrische identiteitskaart moet persoonlijke informatie, vingerafdruk, foto en gezichtsprofiel bevatten. De gegevens zullen op de chip op de kaart worden opgeslagen, die ook andere belangrijke gegevens bevat, zoals naam, geslacht en geboortedatum. Al deze informatie zal ook in een beveiligde database worden bewaard. "De biometrische database is cruciaal om identiteitsdiefstal van Israëlische burgers te voorkomen en wordt via de beste beveiliging beschermd", aldus Deri.

De komende twee weken kan de Israëlische bevolking op het nieuwe identificatiesysteem reageren, waarna het voorstel naar een ministeriële commissie gaat. Als die het voorstel goedkeurt zal het Israëlisch parlement zich erover buigen. Tegenstanders van de biometrische id-kaart hebben al aangegeven naar de rechter te zullen stappen en verwachten dat die zich tegen het plan zal uitspreken.

Alles bij de bron; Security