Foto’s, werkervaring, berichtjes op fora, oude accounts, op internet is van bijna iedereen informatie te vinden. Maar mogelijk wil je niet (meer) dat anderen op deze manier informatie van jou kunnen verkrijgen. Om online niet meer vindbaar te zijn, biedt onderstaand stappenplan uitkomst.

1 Verwijder je sociale media-accounts

2 Wees creatief; Bij sommige sociale media is het niet mogelijk je account te verwijderen. Om toch te zorgen dat je daar niet meer vindbaar bent, kun je je naam, woonplaats en andere persoonlijke informatie veranderen in verzonnen gegevens.

3 Spam verleden tijd; Nu is het tijd om te zorgen dat je niet meer lastig wordt gevallen door bedrijven via de mail. Dat doe je door reclamemailtjes te openen en je vervolgens af te melden voor toekomstige mailings.

4 Geen resultaten meer bij zoekmachines; Typ je voor- en achternaam of een gebruikersnaam die je soms gebruikt, in bij zoekmachines en ga na of er informatie over jou naar bovendrijft. Als dat het geval is, moet je ervoor zorgen dat, dat niet meer gebeurt. Als je informatie die Google over jou weergeeft, wilt verwijderen, kun je hier lezen hoe dat moet.

Alles bij de bron; Nieuws