MyCloud NAS-systemen van fabrikant Western Digital zijn door een reeks van kwetsbaarheden in het onderliggende besturingssysteem op afstand over te nemen, zo waarschuwen beveiligingsonderzoekers. Onlangs werden MyBook Live-systemen van WD het doelwit van een aanval waarbij de data van gebruikers werd gewist.

Onderzoekers Radek Domanski en Pedro Ribeiro ontdekten verschillende kwetsbaarheden in MyCloud OS 3, het besturingssysteem van MyCloud NAS-systemen, die het mogelijk voor een ongeauthenticeerde aanvaller maken om code als root uit te voeren en een permanente backdoor op het NAS-systeem te installeren. 

De kwetsbaarheid is in MyCloud OS 5 verholpen. In maart van dit jaar waarschuwde WD dat MyCloudOS 3 niet meer wordt ondersteund. Gebruikers werd opgeroepen om te upgraden naar OS 5. Het is echter onduidelijk of het beveiligingslek in OS 3 is opgelost. 

Domanski en Ribeiro stellen dat OS 5 belangrijke features mist die wel in OS 3 aanwezig zijn, waardoor sommige gebruikers er misschien voor kiezen om niet te upgraden. Om eventueel misbruik te voorkomen wordt deze gebruikers aangeraden hun NAS niet direct vanaf het internet toegankelijk te maken.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha