In iOS 15 worden er daarom weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. In dit artikel leggen uit wat er gebeurt en wat jij daar aan hebt. 

1. Zie wat je apps van je willen weten; App Privacy Report, een overzicht van apps die de afgelopen zeven dagen je locatie, foto’s, camera, microfoon of contacten hebben bekeken en hoe vaak ze dat hebben gedaan. Tevens zie je in dit overzicht met welke derde partijen een app je data deelt.

2. Je Siri-opdrachten blijven op je toestel; Met iOS 15 worden je vragen offline op jouw toestel verwerkt en beantwoord. Enkel als je een vraag stelt die Siri online moet opzoeken, wordt er een internetverbinding ingezet.

5. Apple biedt zelf verificatiecodes; Het gebruiken van twee factor verificatie is verstandig. De codes worden ingebouwd via de iCloud-sleutelhanger.

6. Geen tracking meer via mailinglijsten; Via een onzichtbare pixel kunnen bedrijven allerlei informatie van hun lezers verzamelen. Bijvoorbeeld je ip-adres en of je de e-mail hebt geopend. Via Mail Privacy Protection wordt het voor bedrijven niet meer mogelijk om jou op die manier te tracken.

7. Knippen en plakken wordt veiliger; Zodra je in iOS 15 iets kopieert in de ene app, kan een andere app deze informatie niet zien. Pas als je in die app plakt wordt het zichtbaar.

8. Eenmalig je locatie delen; Wil een app je locatie weten, dan is het mogelijk om eenmalig toegang tot je locatie te geven door op een knop te drukken.

9. Meer privacy van adverteerders in Safari; Vanaf iOS 15 krijgt de adverteerder wel te zien dat er iemand heeft geklikt, maar geeft Safari verder geen informatie vrij.

10. Veilig je gezondheidsdata delen; Het wordt mogelijk om met iOS 15 informatie uit de Gezondheid-app met anderen te delen. Jij hebt alle controle over welke data je met wie deelt. Alle informatie wordt uiteraard ook versleuteld.

Alles bij de bron; iPhoned


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha