Amazon heeft de thuisrobot Astro voorgesteld, maar uit gelekte interne documenten blijkt dat het toestel volgens de ontwikkelaars een aantal grote gebreken vertoont. 

“Astro is vreselijk”, zegt een van de bronnen. “Het apparaat voelt breekbaar aan voor iets met een absurde prijs (1.000 dollar, TB). Volgens een andere bron die aan het project werkte, zijn de grootste tekortkomingen van Astro op het gebied van privacy en navigatie. “Het toestel is een ramp: het is niet klaar voor de lancering”, klinkt het. “Ze zullen vrijwel zeker van trappen vallen bij gebruikers thuis, in de echte wereld. Daarnaast is het ook een privacy-nachtmerrie die een aanklacht is tegen onze maatschappij. Het is een voorbeeld van hoe we privacy inruilen voor gemakzucht.”

Ook het gezichtsherkenningssysteem zou volgens de bron nog niet naar behoren werken.

Amazon wijst de forse kritiek op de thuisrobot van de hand. “Astro onderging strenge tests op zowel kwaliteit als veiligheid, waaronder tienduizenden uren van tests met beta-deelnemers. Dit omvat uitgebreide tests van Astro’s geavanceerde veiligheidssysteem, dat is ontworpen om objecten te vermijden, trappen te detecteren, en het apparaat te stoppen waar en wanneer dat nodig is.”

Alles bij de bron; deMorgen


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha